Don’t Make Me Steal

Om man har följt vår podcast så har man antagligen märkt av mitt agg emot att köpa fysiska DVD eller Blu-ray-skivor. Det finns hur många argument som helst till varför man borde bojkotta att konsumera film på det här viset.

Förrutom miljö och ditributionsargument så tycker jag personligen att man inte borde köpa saker som man kanske bara kommer att använda en gång. För ärligt talat, hur mycket jag än älskar film så ser jag ytterst sällan en film mer än en gång per år, resten av tiden så står bara filmen där i hyllar och dammar och tar upp plats. Visst finns det webbsidor där man kan byta filmer och grejor med varandra men… orka.

Dit jag vill komma med allt detta är att filmbolagen borde, istället för att jaga svenssons som laddar ner filmer, ge oss ett jäkla alternativ. dontmakemesteal.com har sammanställt en bunt förslag/argument för hur det borde fungera som jag tycker är spot on. Alla borde skriva på det här. De tar bland annat även upp att filmer borde släppas samtidigt över hela världen och att priset borde vara överkomligt. Håller med till hundra procent, skriv under du med!

Johan

Föredetta poddare i "Har du inte sett den?"-podden, Buffypodden och Shinypodden. Sporadisk skribent.