Om Oscarsgalan 2011

Den 27:e Februari, alltså nu på söndag, drar Oscarsgalan igång för 83:e gången. Värdar för oss svenskar kommer att vara Filip och Fredrik. Jag tror det kommer göra galan intressantare att se på faktiskt. Speciellt efter att ha läst en ganska bra intervju på moviezine.se där han bland annat säger följande när han blivit ombedd att lista sina favoritfilmer:

Jag blev helt knäckt när jag såg “Clerks” första gången. Då hade man inte sett den där Kevin Smith-dialogen förut, även om Tarantino hade varit och nosat på den såklart. Man blev så lycklig och man tänkte: Vad fan, går det att göra så där.

Även om jag kanske inte håller med om alla filmer han nämnde så gillar jag att han inte rabblade upp en massa överpretentiösa filmer.

De amerikanska värdarna för Oscarsgalan kommer att vara James Franco och Anne Hathaway och vi kommer nog gå igenom galan ganska grundligt i ett kommande avsnitt.

Johan

Föredetta poddare i "Har du inte sett den?"-podden, Buffypodden och Shinypodden. Sporadisk skribent.