Hannibal Lecter blir Tv-Serie

Franska studion Guamont har meddelat att skapa Gaumont International Television (GIT), som markerar sitt intåg i världen TV-produktion och distribution. Baserat i Los Angeles, kommer GIT att ledas av Katie O’Connell som VD och Richard Frankie som COO.

Ett antal projekt är redan under utveckling, bland annat “Hannibal”, en timmes dramatik skriven av Bryan Fulle.
“Hannibal” kommer att kretsa kring Lecter tidiga dagar, nämligen sin tid med FBI-agenten Will Graham. Bakgrundshistorien mellan de två karaktärerna kommer ifrån Thomas Harris roman “Red Dragon” och filmerna Manhunter och Red Dragon.

Martha De Laurentiis (Hannibal Rising, Red Dragon) kommer att producera showen.

Markus

Energifylld dude med fabless för actionstänkare med bra story (Fight Club är kick-ass exempelvis).