Dragon Tattoo uppföljare planeras

Sonys The Girl with the Dragon Tattoo, som kostade cirka 90 miljoner dollar att göra (inte räknat med kostnader för marknadsföring), har tjänat $ 60.000.000 i Amerika och kommer fortfarande att släppas på många internationella områden i januari. Så, medan vissa säger att det är dåligt, är det ingen överraskning att studion rör sig framåt med planer på att göra uppföljaren Flickan som lekte med elden.

“Dragon Tattoo fortsätter att göra starka affärer och ingenting har förändrats i förhållande till utvecklingen av nästa bok,” en Sony rep berättade Entertainment Weekly. “Utvecklingen fortsätter” på uppföljaren och Steven Zaillian arbetar fortfarande på manuset som planerat.

Det är oklart om David Fincher kommer att återvända och regissera Flickan som lekte med elden, men Rooney Mara och Daniel Craig är båda signerade för de andra två filmerna.

Källa: Entertainment Weekly

Markus

Energifylld dude med fabless för actionstänkare med bra story (Fight Club är kick-ass exempelvis).

 • Halloj! Som vanligt matigt intressant att följa ert snack i MCU! Blir inspirerad att själv göra återbesök på vissa av rullarna! :-)

  Ang snacket i Iron Man 3 om pojke vs flicka: Carl har naturligtvis rätt! ;-)
  Hela rullen är ju skapad som en reboot för personen Tony Stark och att han äntligen kan komma till ro med sig själv. Ta bara (återigen) symboliken i slutet när han opererar ut metallsplittret. “Den nye Tony” är född.

  Därför behövs ju också en visuell igenkänningsbar “uppgörelse” med sin far…alltså Fader vs Son…så där är ju symboliken med just en pojkes närvaro viktig trots allt.

  I övrigt Väl Jobbat med filmdissekeringen! :-)
  Keep it up!

  p.s. Klart man ska se Agent Carter om man inte gjort det ännu!!!
  Färgglatt, frejdigt och en aura av den där otvungna känslan som kanske inte Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage eller Iron Fist kan sporta i Marvels tv-satsningar.
  Carter är easy-on-the-eye-underhållning för hela slanten. :-)

  • Carl

   Jag föreställer mig att återbesöksinspirationen gällde IM3 i detta fall. Annars misslyckades vi med vår porträttering av Thors mörka värld.
   Tack för stödet! Jag är inte övertygad om att jag höll mig på spåret genom hela den diskussionen, men just de där detaljerna hoppas jag var korrekta.

   • Hahaha..återbesöksinspirationen gäller kanske lite mer generellt för er (hittills) samlade genomgång av MCU. Vissa rullar kanske…inte får hänga med på den resan… ;-)

  • Kul att vi inspirerar till omtitt, Steffo. Men du valde fel film väl? Med Thor 2. ;)

   Låter som att Agent Carter alltså är lite annorlunda jämfört med Daredevil osv och därför kanske uppskattas eller inte uppskattas beroende på vad man har för smak. För min del blir det nog en titt. Nån gång. ;)

 • Sofia

  Intressant för mig som lyssnare – det kändes absolut som om ni hade klart mindre att diskutera när det gällde de här två filmerna jämfört med alla tidigare avsnitt. Var de också mindre tydliga i sina berättelser eller bara mer lättglömda? Det lät som om historierna inte var helt solklara. Eftersom jag inte sett någon av dem hade jag inte heller så mycket att sätta emot.

  Henke har en intressant synpunkt om det där med klyftiga killar jämfört med tekniska tjejer i filmer där huvudpersonen är en manlig hjälte (i ordets bredaste bemärkelse). Vanemässigt skulle jag också hålla med om att det ”känns” som om det är vanligare med pojkar än med flickor som sidekick i den typen av film. Samtidigt tar ni upp flera exempel på det motsatta. Frågan blir då om exemplen kan tas som intäkt för att den här känslan faktiskt inte stämmer eller om de bara är så lätta att komma ihåg för att den är så ovanliga?

  Om det nu är så att det är vanligare med kombon pojkar-män kan jag tänka mig i alla fall tre anledningar till det. 1. Det är lättare att locka både killar och tjejer till bion med manliga protagonister. 2. Det är svårt att undvika peddovibbar med män och flickor. 3. Det finns fortfarande ett stort fokus på ”same sex parents”, dvs att vuxna och barn som tillhör samma kön lättare identifierar sig med varandra och bondar. I fallet med Tony Stark skulle jag absolut säga att han framstår som en person som betydligt lättare skulle identifiera sig med en pojke än med an flicka (jag är alltså helt inne på Steffos linje i det). Sedan är det klart att så länge samtalen inte rör explicit manliga upplevelser skulle de teoretiskt lika gärna kunna föras med en flicka.

  Haha, det lät som om Jojjenito för ett par sekunder tänkte på en helt annan film – en mer lämplig titel på den skulle kanske ha vari typ t ”Honey Potts and the Iron Rod”? ;)

  När det gäller Thor undrar jag bara lite eftersom ni pratade en del om det under första filmen: var Chris Hemsworth inte lika rolig eller fick han bara mindre utrymme att vara det?

  • Carl

   Vi skyndade oss nog igenom IM3 lite, men Thor 2 är enastående tom på substans. Den lilla berättelse som finns är ju så tunn att den förklaras både två och tre gånger för att spä ut tiden mellan de trista actionscenerna.

   Det är väl lite anmärkningsvärt att vi knappast kom på några exempel med just teknikfixerade småtjejer, utan mer bara allmänt driftiga. Men vi hade inte så värst många teknikgossar att slänga fram heller. Ambitionen att stå över den vanemässiga klyschan var kanske lite utanför räckvidden.

   Dina tre anledningar är synnerligen tänkvärda och känns orimligt sanna.
   1. Det verkar ju vara så de resonerar i många fall, men det känns väl knappast igen från den egna barndomen? När det dyker upp en icke-tjejig tjej så blir väl småkillarna överförtjusta? Jag är övertygad om att varje elvaårig snorvalp hellre skulle få ett kok stryk av Dafne Keen än leka med Jake Lloyd.
   2. Särskilt Tony Stark kanske. Annars går det väl utmärkt att få peddovibbar från man och pojkar också, t.ex. Over the Top.
   3. Det kanske inte är givet att det är så i ett könlöst idealsamhälle, men i de grundläggande berättelserna är det väl just så. Till och med Henke höll ju med om att far-son är en annan relation än far-dotter. Att Marvel skulle föra in en neutral könsidentitetsvärldsbild i just Iron Man är kanske inte orealistiskt idag, men väl för fyra år sedan.

   Vi drog exemplet när Thor hänger upp sin hammare på en krok som en komisk höjdpunkt från Hemsworth. Slutsatsen är att han kan vara lika förtjusande som tidigare, men att Alan Taylor är en dysterkvist som förvägrar oss glädje.

   • Sofia

    Både när det gäller 1. och 2. tror jag att det amerikanska perspektivet är lite mer fyrkantigt, särskilt när det kommer från filmstudiosar ;)

  • Intressant kommentar, Sofia.

   Det kan vara svårt att se filmerna “utifrån” när man sitter mitt i poddningen, men dessa två filmer var något tunnare än vanligt kanske. Iron Man 3 har dock en tydlig handling som berör Tonys beroende till sina skyddsdräkter och hur han till slut bryter sig loss från det beroendet och vågar starta på nytt… Jämför med min referens till Fantom som ibland går som en vanlig man på gatorna (är det så de säger?).

   Thor 2 är mycket luddig! Vi pratade antagligen för länge om den! LOL

   Jag vet inte om det är vanligare med små teknikintresserade pojkar än dito tjejer men det känns så. Jag kanske lät mina känslor styra i diskussionen, men jag skulle mycket hellre sett en liten tjej i rollen. Tony hade precis lika lätt kunnat konfronteras med sina känslor vs sin far ändå. Jag tror också att dynamiken som grundar sig både på generationsgapet och skilda könsroller skulle kunnat göra relationen än mer minnesvärd. Men det är tydligen jag ensam om i denna testosteronstinna “crowd”… Skönt att ha dig på min sida i alla fall… Om du nu är det?

   Chis Hemsworth var lika rolig i denna film som i första, men de hade skalat ner på de roliga scenerna och lagt in en massa cgi-fajter a la Sagan om ringen istället. Very bad! Men på grund av hans, Dennings och de övrigas charm fann jag de få scenerna tillräckliga för att kunna uppskatta filmen en hel del ändå. Men med fler sådana scener, minst samma mängd som i första Thor, hade filmen kunnat bli ännu bättre.

   • Sofia

    Haha, kan jag vara på “min” sida? :) Nej, jag är nog snarare med Carl och Johan i det att jag upplever att Tony Stark som person inte lika naturligt skulle skapa en kontakt med en tjej. Men eftersom jag ännu inte sett denna IM3 är jag ju fortfarande övertygad om hans douchighet ;)

  • När vi diskuterade frågan om pojke vs flicka så var jag inne på teknikintresserade pojkar och flickor, inte badass-figurer generellt (som t ex X-23/Laura från Logan). Den enda flicka jag kunde komma på var Casey i Tomorrowland.

   Nu på senare år så har jag rent generellt märkt att teknik och vetenskap i filmer har lyfts fram en del, som t ex i The Martian men även i en filmer som Iron Man (kanske speciellt trean).

 • Såg om First Avenger och måste säga att jag också blev sugen på Agent Carter. Hon är helt klart en charmig karaktär. Serien förtjänar en riktig story. Det finns så mycket bra TV nu (peak TV) så tyvärr. Även om man bara vill se nåt frejdigt och färgglatt finns det mycket bättre alternativ.

  Det var riktigt tråkigt att du lärt dig uppskatta Guardians-filmen Carl :P. Eventuella stjärnor på letterboxd-recensioner ska helt klart tolkas ironiskt ;).

  Lite mer First Avenger då eftersom ni snackade lite om det även i det här avsnittet. Motorcykeljakten är verkligen Som stulen från Star Wars. Fast mycket tajtare då. Upptäckte till och med ett Wilhelmskt skrik. Så var helt övertygad om att det var ett i Star Wars “motorcykelscen” också. Men det var det tydligen inte :S. Men kändes lite som en Star Wars-referens ändå. Även om det är långt från bara Star Wars som använder det skriket.

  Är Assembly Cut ett vedertaget uttryck? Var tvungen att googla men hittade bara info om Alien 3.

  Fastnar alltid på tvåan när jag ser Iron Man så har nog bara sett 3:an när den gick på bio. Tror jag borde se om. För har för mig att jag också kände mig lite lurad av The Mandarin. Kanske samma känsla som [spoiler för Batman] när Bane bara visar sig vara en hejduk i Batman [/slutspoilat]

  • Carl

   Inga ironiska tolkningar. Bara lite eftersläpning i historieskrivningen.

   • Asch. Kan inte skriva ordentligt. Menade att mina _hjärtan_ på _din_ recension var ironiska. Men det var bara ironi från min sida.

   • Carl

    Sådan grymhet hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag kan också ha blandat ihop hjärtan och stjärnor. Lätt hänt efter att ha sett tre Iron Man-filmer.

  • Blev du sugen på Agent Carter? Aha, jag har hört att den inte var bra, att man skulle skippa den! Bara som ett tips asså, kompi ;-)

   Angående motorcykeljakten som en homage till Star Wars Episode 6. Carl antog att Sofia menade den tredje Indy-filmen. Jag är inte säker på det. Tror det var en motorcykel-bil-fajt i första Indy-filmen också och gissar på att det var den hon menade. I vilket fall är ingendera av Indy-scenerna i närheten av hur lika Star Wars-scenen är med den i The First Avenger.

   Assembly Cut. Det kallades det på imdb trivia för Iron Man 3. Det var där jag tog informationen:
   http://www.imdb.com/title/tt1300854/trivia?item=tr1921663

   Hehe, Iron Man 3 är den bästa av de tre så du får skippa tvåan nästa gång och ge dig rakt på trean, Mandarinen och remote-kontrollerade dräkter be damned!

   • Vet inte om jag ska ta ditt råd. Blir nog en omtitt. Känns för övrigt som omtitter på serier inte ger lika mycket som filmer? Förutom Twin Peaks möjligtvis.

    Hmm, kommer jag ihåg diskussionen fel kanske. Eller så zoonade jag lite vid Indy eftersom det var så länge sen jag kikade på de filmerna att jag inte kommer ihåg nåt.

  • Helt rätt där i att det var samma känsla när Bane var en pawn i The Dark Knight Rises. Man (läs: jag) kände mig lurad. Och det gjorde jag även när The Mandarin visade sig vara en skådis, när jag såg filmen första gången. Denna gång tyckte jag det var roligt bara. Märkligt. Kanske för att jag redan visste upplägget och såg det roliga i det då.

 • Helvete. Såg om Thor The Dark World…och insåg smärtsamt hur ganska dassig den är i storyn. Jag tror jag fann den rätt underhållande när den kom. Hur kunde jag tycka det…?? ;-(

  • Hehe. Den hade inte vuxit för dig alltså?! Trist. Jag tyckte att den räddades av scenerna med Darcy ändå. Men du är kanske mer på Carls lag… Igen.

   • Icke direkt. SvartAlferna aka Teletubbisarna är ju galet ointressanta!
    Darcy är det bästa med rullen, helt klart. ;-)

    Har ju varit i ditt lag med (nästan) hela Iron Man-serien.!

   • Gott så! Tony är fin. :)

   • Kungen!