Markus filmår 2011

Topp 5

5. Buck


En dokumentär som handlar om cowboyen Buck som har ett nytt och unikt sätt att träna hästar. Och jag ska erkänna att jag kan inte bry mig ett skit mindre om hästar och cowboys, men det som gör filmen så intressant är Bucks mörka bakgrundshistoria som kan driva vem som helst till en störd, våldsam människa. Men istället är Buck en väldigt jordnära, vänlig människa med en fanatisk livsfilosofi.

4. Kung Fu Panda 2


Kung Fu Panda 1 är en av mina favoritfilmer så jag hade höga förväntningar på tvåan. Och jag älskar verkligen tvåan! Bra story som dyker ner i Poo’s förflutna som verkligen berörde mig. Bra fart i filmen med kick-ass action, fantastisk snygg stil och grymt bra animerad!

3. 50/50


50/50 var en av 2011 story överraskningar, jag gick in ganska så blank till 50/50 och gick ut med full av lycka. Filmen har en perfekt balans mellan det seriösa temat cancer och dom komiska karaktärerna som man får lära känna. Och det är just karaktärerna som gör filmen så bra, super sköna jordnära människor som man verkligen känner med när det går dåligt.

2. Warrior


Handlingen i Warrior har den klassiska storyn som många sportfilmer har, en underdog som utmanar dom stora killarna. Men det har jag inga problem med, vi får följa Brendan Conlon som spelas av Joel Edgerton och Tommy Conlon som spelas av Tom Hardy, som har olika anledningar till att slås i en MMA turneringen. Handlingen är hjärtgripande och fighterna är en av dom bästa jag har sett, sista timmen i filmen flyger iväg för att det är så underhållande!

1. Rise of the Planet of the Apes


Min favorit film från 2011! Det är en absolut en Markus-film, bra story, intressanta karaktärer och väldigt underhållande. Handlingen fokuserar på schimpansen Caesar som föds med överintelligens och hans syn på världen. Caesar resa från att gå ifrån att älska människor till att hata människor är fascinerade. Och Andy Serkis skådespeleri är fenomenal, hans minspel och kroppspåk är det som gör filmen så intressant, utan att säga något så förstår man helt och hållet vad Caesar tänker. Jag vill verkligen se en ny trilogi med nya apornas planet.

Worst of!

5. Cars 2


Jag vet att Cars 2 är riktad till små ungar, men det är därför den är med på min worst of lista. John Lasseter som är en av mina idoler och har lärt mig hur man ska uppskatta film. John Lasseter brukar säga att animerad film är det enda filmformatet som alla kan uppskatta. Men det finns inget att hämta från Cars 2 om man är vuxen. Och det gör John Lasseter till en stor lögnare och Cars 2 till en piss-film.

4. Apollo 18


Jag vet vad dom tänkte när dom gjorde Apollo 18, “Paranormal Activity är ju populärt, vi gör en i rymden”. För filmen känns som en dum kopia av Paranormal Activity, med ett par scener kopierade från Paranormal Activity-serien. Dum jävla story och filmad på ett sätt om är väldigt irriterande för ögonen.

3. Bucky Larson: Born to Be a Star


Det känns som Happy Madison-gängets mål är att göra sämre och sämre filmer. För Bucky Larson är den absoluta sämsta Happy Madison komedin någonsin. Helt idiotisk story och karaktärer, sminket och perukerna är det sämsta jag har sett. Och det största problemet med filmen är att den inte är rolig, vilket är ett stort problem om det är en komedi.

2. Sucker Punch


Jag vet att Zack Snyder tänkte på killar som mig när han gjorde Sucker Punch; massa action, snygga tjejer och snygg 3D. Problemet är att filmen har en sån svag story, väldigt ologisk men försöker vara smart. Action-scenerna är väldigt dåliga också, för mycket slowmotion, men ibland väldigt visuellt snygga. Men filmen är för dum och hoppar för mycket i storyn för att bli underhållande.

1. The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1


Den absolut sämsta filmerna jag såg 2011! Storyn och karaktärerna är så irriterande och dåliga att man har svårt och bestämma sig vilken karaktär eller vilken scen man hatar mest. Det händer väldigt lite i filmen och filmen är nästan två timmar lång och man kan tryckt ihop allt till en halvtimme och göra del 1 och del 2 till en film. Jag vet att Twilight filmerna är inte är gjorda för mig, men det enda jag ser är mesiga, gnälliga killar med en självcentrerad jävla bitch och ingen story.

5 filmer att se fram emot 2012

Dark Knight Rises


2012 årest film, det kommer bli ett episkt avslut!

Brave


Pixar fan, klar som fan man ser framemot Brave!

Prometheus


Ridly Scott gör en prequel, fuck yeah! Hur kan man inte se framemot Prometheus?

Avengers


Jag är en sucker för superhjältar-filmer och en film med massa marvel-karaktärer kommer bli awesome! Eller piss, vem vet? Men jag vill se den iaf!

The Amazing Spider-Man


Ett väldigt hemligt projekt nya Spider-Man, men trailern såg väldigt bra ut och jag gillar karaktären Spider-Man

Markus

Energifylld dude med fabless för actionstänkare med bra story (Fight Club är kick-ass exempelvis).