Comic Book Men säsong 1

Efter att precis ha sett säsongsavslutningen utav första säsongen så är jag fortfarande helt förbryllad över att de valt att klippa serien på det här viset. Det är otroligt påtagligt att det är gänget bakom bland annat “L.A Ink” som producerat. Sista avsnittet hade tillomed kunnat vara en cross over. Min teori är att lite yngre människor är mer toleranta vid den här estetiken. Tror inte att de uppskattar det utan har bara blivit vana vid att TV klipps såhär. Det ska fånga folks ögon på en gång och inte kräva den minsta investering att konsumera. Tyvärr är det i min mening en estestik som är långt ifrån passande för Comic Book Men. Det hade potentialen att bli en riktigt unik TV-serie. De hade tillomed kunnat utnyttja den glättiga ytan och göra något i linje med det Community gör med sin “glee”-stil och driva lite med genren. Istället ligger bara MTV-The Hills-ADHD-klippningen som glasyr på en kaviarmacka :(.

Den stora behållningen med serien är kemin som man tyvärr väldigt sällan får se. Att Ming Chen är awkward hör lite till hans karaktär men eftersom det inte utnyttjas som i TESD där de jävlas med honom konstant så fyller inte Ming någon som helst funktion. Prylarna som plockas in är faktiskt även de himla intressanta (såklart lite bias här) men istället för att utnyttja Michael Zapcics galna wiki-kunskap får man se dem stå och pruta i tusen år. Kul.

Även om jag inte sagt något positivt över huvudtaget måste jag ändå erkänna att jag suttit och fånlett i 45 minuter varje måndag i 6 veckor. Älskar Brys bittra kommentarer även om man ofta hör att det varit omtagningar och inte känns helt genuint och tycker det är helfnissigt att se Walt gillra mentala fällor för Ming.

De borde till nästa säsong utnyttja Zapcics kunskaper om prylar och lägga mer fokus där istället för prutningar och stryka Ming helt eftersom AMC inte vågar visa mobbing. Då får Bry lite mer tid framför kameran också. Det är nog större chans att de byter ut Ming mot Alan Moore (hur episkt hade det inte var att se Moore munhuggas med Bry?) än att de fixar klippningen. Det spelar nog ingen roll för är himla tveksam till att det kommer komma någon andra säsong över huvudtaget.

Relaterade länkar:
Comic Book Men s01e01
Comic Book Men s01e02

Johan

Föredetta poddare i "Har du inte sett den?"-podden, Buffypodden och Shinypodden. Sporadisk skribent.