Satoshi Kon

Avsnitt 69: Har du legat vaken om nätterna och funderat på hur många sätt man kan uttala paprika på. Då har vi avsnittet för dig. Ida “Kolombiken” Franceen gästar och hjälper oss plöja genom exempelvis Tokyo Godfathers, Paranoia Agent och Perfect Blue.

Länkar:
Animekväll på SVT 
Spider
Kolombiken

Nästa veckas tema är nörddokumentärer. Förslag på filmer man kan se till dess är:
Bobby Fischer against the world (obligatorisk)
King of Kong
Tilt – The battle to save pinball
Comic-Con Episode IV: A Fan’s Hope
Last Cup – Road to the world series of beer pong
Cinemania
Chasing Ghosts – Beyond the Arcade
Helvetica
jiro dreams of sushi
El Bulli: Cooking in Progress

Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Kul lyssning! :)

  Ni kanske kollat upp mer om Satoshi Kons oavslutade film men som jag förstått det så var han jättenoga med att den verkligen skulle bli gjord, han arbetade in i det sista och snackade med sin producent (eller liknande) och ville få en försäkran om att den skulle färdigställas. Kon hade gjort klart hela storyboarden och så också. Läste också nånstans att typ 600 av 1500 “bildrutor eller nåt” var klara men att pengarna tog slut i oktober 2011.

  Min första Kon-rulle var också Perfect Blue som sågs på SVT:s animenatt.

  Här skriver jag mer om Kon:

  http://jojjenito.wordpress.com/2011/02/06/temavecka-satoshi-kon-%e2%80%94-animens-david-lynch/

 • Jojjenito: Det borde vi absolut gjort. Vi korrar och kreddar dig i nästa avsnitt :). SVT alltså, inte så dumm ändå. Bring back animenatten!

 • Nej, jag menade inte alls att ni borde att kollat upp mer om hans oavslutade film. Jag tänkte mer på att ni förmodligen gjorde det efter er inspelning och att ni nu redan hade full koll på det jag skrev om i min kommentar.

  Den där animenatten var nog en engångsgrej, tyvärr. Förresten, “kul” info om att han som var expert var samma snubbe som blev åtalad för barnporr pga sina översättningar.

 • Aha, satte betoningen fel i mitt huvud när jag läste din kommentar :P. Korrar lite nästa avsnitt iaf.

  Tror jag nämnde i förbifarten att det var barnporrsnubben (fyfan, han kommer alltid vara känd som barnporrsnubben nu :( )

  Animenatt på bio hade varit nåt. Typ Lucia Movie Night-style.