the_king_of_kong_by_garystorkamp_125746904

Nörddokumentärer

Avsnitt 71: Veckans tema är dokumentärer med inriktning nörderi. Beer Pong, Helvetica, Cinemania, Bobby Fischer Against the World, Jiro: Dreams of Sushi och King of Kong. Veckans ketchup består av: Sakamichi No Apollon (Kids on the Slope), Dream House, Sankarea och Firefly.

Johan

Älskar när regissörer "uppfinner hjulet" men kan samtidigt uppskatta att sjunka ner framför en förutsägbar romantisk komedi.

 • http://www.thevelvetcafe.wordpress.com Jessica

  Haha, gulligt att ni inte vågade på en gissning av hur gammal jag är. :)

  Tycker ni var lite snåla med betyget för Bobby Fisher. Deprimerande, javisst! Men jag tycker det var väldigt bra hur man liksom kopplade ihop världspolitik med denna galna nörd. Det llla och det stora på en gång.

  Kul att höra er i alla fall och ser fram emot nästa gång vi ses!

  • http://www.harduintesettden.se Markus

   Tjenare Jessica! En gentleman pratar inte om kvinnans ålder =)

   Det är ju verkligen super intressant och följa Bobby Fischer och hans inverkan på världen, men jag håller med Johan om att experterna säger att det va schack som gjorde honom galen. Det är som att säga att det va tv-spelen som fick Columbine kidsen att skjuta ihjäl massa ungar.

   Vi ses snart igen!

   • http://www.harduintesettden.se Johan

    Intressant liknelse. Tänkte jag inte på alls. Dock så finns det väl vissa belägg för att video och TV-spelsvåld faktiskt påverkar människor. Så inte helt jättelätt debatt det där.

  • http://www.harduintesettden.se Johan

   Att den var deprimerande var absolut inte menat som negativ kritik. På den punkten gjorde ju filmen det den ville göra. Vi borde absolut snackat mer om hur schack hade sådan stor påverkan på världspolitiken. Det var ju en av de mest intressanta delarna utav filmen. Dock tycker jag inte det var en tillräckligt stor del av filmen för att motivera en betygshöjning.

 • http://jojjenito.wordpress.com Jojjenito

  Rolig lyssning igen. Mja, jag skulle nog inte heller ge Bobby Fischer-dokumentären mer än en trea. Ett tragiskt livsöde, ja. Men som film så blev det bara en trea från mig.

  Intressant liten diskussion kring vad som är äkta, verklighet så att säga. Är även en dokumentär inte helt äkta? Nånstans är den ju alltid vinklad. Skrev lite om en dokumentärfilm som tar upp just det.

  http://jojjenito.wordpress.com/2011/02/02/kunskapskanalen-film-om-film-dokumentarfilm/

  • http://www.harduintesettden.se/ Markus

   Tack ska du Jojjenito! Intressant artikel, ska definitivt kika in den dokumentären.