The Cabin in the Woods

Avsnitt 73: Vi har äntligen börjat kika på The Legend of Korra. Vi snackar länge och väl om The Cabin in the Woods. Förutom det snackas det även lite Filip och Fredrik, The Devil Inside och lite filmnyheter.

Nästa veckas tema är hämndfilmer. Obligatorisk film är Harry Brown. Man kan även se Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance, Sympathy for Mr. Vengeance, Thriller: En grym film eller Kill Bill.

Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Kul lyssning. Precis lagom på väg hem från jobbet den här gången eftersom jag stängde av när ni skulle börja spoila The Cabin in the Woods. Skönt med nån mer som har ledsnat på found footage (Markus). Är rejält less på den genren själv. Det där med att man ska låtsas att det är på riktigt… nja, trött. Det gjorde t ex att den i övrigt charmiga Trolljegeren blev lite sämre i mina ögon (apropå norsk film). Gillar ni inte exorcistfilmer, fasiken det som är så bra. ;) Den som nämndes i podden påminner lite om Håfströms The Rite låter det som.

  • Tror Markus är trött på tugget i exorsistfilmer bara. Det gjordes asabra första gången. Om man inte kan göra det ännu bättre så ska man nog låta bli.

   Har helt tappat förtroendet för Håfström (har nog aldrig haft något om jag ska vara ärlig) men känner ändå att jag måste stödse The Rite någon gång (kommer aldrig se The Rite).

  • Ganska så trött på found footage och exorcistfilmer, börjar bli lite repeterande. Men Trolljegeren gillade jag! Tyckte det funkade skit bra att dom tog en gammal mytologi och gjorde det så verkligt man kunde göra.

   Jag tyckte The Rite sög faktiskt, Håfströms försökte ha någon dialog med skeptiska tittare genom visa övernaturliga scener. Som en tjej som hostar upp spikar, vi vet ju att allt är fake från första början, så det blir ganska så larvigt.