Total Recall

Avsnitt 84: Vi har myst med filmspanarna igen. Månadens film är Total Recall. Utmaning: Drick varje gång du hör ordet generisk. Nästa veckas tema är Heist-filmer, kika gärna på The Sting (1973).

Våran Facebook-sida

Filmspanarnas recensioner:

Fiffis filmtajm
Bilder och ord
Fripps filmrevyer
Dilans Internet Movie Database
Jojjenito
The Velvet Café

Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Pingback: Total Recall – give me a few days and I won’t recall a thing « The Velvet Café()

 • Pingback: TOTAL RECALL()

 • Pingback: Total Recall (2012) « Rörliga bilder och tryckta ord()

 • Generisk – vilket bra ord! Det verkar vara ett ord som går att använda till det mesta om man googlar på det: som synonym till allmän och generell, som prefix till läkemedelel till Generisk Viagra och Generisk Synthroid (skönt namn på den sistnämnda måste jag tillägga som inbiten synthare fast det handlar tydligen om underaktiv sköldkörtel). Så nu har jag lärt mig lite nytt idag också, tack för det! :)

  Skönt snack om filmen för övrigt!

  • Tack själv för upplysningen Fakta-Fiffi! Alltså sköldkörtel. Fett mystisk kroppsdel.

 • Pingback: Total Recall (2012) « Jojjenito – om film()

 • Jag är ju novis på podcastområdet men tyckte det var kul att lyssna på ert (långtifrån generiska) samtal. Håller också med om det mesta ni sade men måste försvara den trebröstade tjejens närvaro :) Men bortsett från töntiga dockhuvuden i originalet gillar jag ändå realismen i utemiljöerna från jorden. Den lämnade man dock långt bakom sig när Arnie väl var på Mars.

  • Varför måste du försvara det? Verkar lite onödigt. Tyckte uppgraderingen av scenografin var den största behållningen med remake:en. Även om det var skönt att få lite “praktiska” effekter istället för all cg man matas med så var jag inte jätteförtjust i Arnolds hoods :/

 • Hörni det är bäst att spara generisk-drickandet till en helgdag, annars blir det jobbigt på jobbet i morgon. :)

  Jag håller med er om det mesta, även om mitt betyg blev en aning snålare. Gillade designen, tyckte allt springande blev lite trist och tjatigt. Och visst var tjejerna väldigt lika! Precis som ni blev jag rätt förvirrad där ett tag om vem som var vem, svårt att hålla reda på. De var som sagt… generiska.

  • Medhåll på alla punkter förutom om det generiska drickandet. Om man dricker ansvarigt så försvinner ju halva charmen :(

 • Miljöerna var fina, ja, men jag tyckte tyvärr filmen var tråkig. Trebröstade tjejen om än fin var ologisk, håller med. Hörde jag rätt om att Henke dyker upp som gäst nästa gång? Ska bli kul att höra.

  Antog inte uppmaningen, då hade jag kanske inte kommit hem från jobbet. ;)

  Förresten, tack för omnämnandet i förra eller om det var förrförra podcasten (Johan hade kommenterat min TDKR-recension om nästa Batman-film med Batman och barnhemsbarn-Robin).

  • Vet du vad den trebröstade kvinnan var? GENERISK! OCH DÅ HADE HON ÄNDÅ TRE BRÖST!