• Oj, oj, Markus! Ska inte spoila betyget här men det förvånade mig :)

  • Jag är lika paff som du är Fiffi =)

 • Överraskande!
  När det gäller arbetsförmedlingens aktiviteter så… jag vet inte. Visserligen var de kanske lite fumliga och så, men nån stans vill de ju faktiskt väl. Det kan låta töntigt med en hobby, men hur ska man kunna gjuta livsmod och engagemang i någon som bara vill äta/sova/dö? Och är det egentligen arbetsförmedlingens ansvar att göra det?

  Men det ska sägas att det var ett tag sen jag själv var arbetslös. Så jag kanske är lite för långt ifrån det.

  • Jag tror också dom vill väl på arbetsförmedlingen, men jag tyckte coachen på arbetsförmedlingen behandlade dom lite som barn ibland. “vad är du bra på? jag gillar att laga mat. Ja, men då kanske du ska börja på restaurang?” Jag tror inte ens hon själv tror att på att hon kan börja jobba på en restaurang för att man gillar att laga mat. Ta människan du pratar med seriöst!

 • Yay, one of us, one of us! Och då var det inte ens några exploderande båtar ;) Men jag tror du sätter fingret på en viktig grej när det gäller den här typen av filmer — möjligheten till identifiering.

  @Jessica: Fast poängen med filmen i alla fall är ju att Rasa inte bara vill äta, sova och dö. Sedan kan ju arbetsfördelningen givetvis inte lastas för hur arbetsmarknaden ser ut i förhållande till de som inte matchar den så väl.

  • Hahaha! Gooble gobble, gooble gobble! Jag kräver inte mycket action i filmer, men filmen hade varit så mycket bättre om vi hade haft någon tickande bomb eller något gisslan drama. “I’m gonna blow up this bank if Rasa doesn’t get a job in 24 hours!” Då hade det varit en fem av fem!