Mat

Avsnitt 97: Filmspanartemat den här veckan är mat. Jiro: Dreams of Sushi, Dinner Rush, Big Night, Iron Man 3, Uppsala kortfilmsfestival, Paycheck och Adventure Time diskuteras OCH en klippa tiltar. Sant. Inte ljug.

Glöm aldrig att läsa våra fellow filmspanares recensioner på samma tema. Glöm aldrig det. fiffisfilmtajm.se/filmspanartema-mat/

Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Pingback: Filmer om mat | Filmmedia.se()

 • Pingback: FILMSPANARTEMA: MAT()

 • Pingback: Filmspanartema: Mat | Flmr()

 • Pingback: Filmspanar-tema: Mat – Dinner Rush « Jojjenito – om film()

 • Hörrni, jag får inte poddisen att funka. Den “hoppar ur” efter halva och nu har jag provat tre gånger. Å andra sidan kan ni köra läxförhör på första halvan för den kan jag som ett rinnande vatten nu ;)

  • Dang it, hoppas det är något tillfälligt. Kan inte återskapa :(

   • Funkade bra för mig. Laddade ner och lyssnade på den idag. Själv skrev jag också om Dinner Rush. Mysig film som ni säger. Kanske lite lättviktig. Har förresten med en bild på den där hummerskapelsen med friterad spaghetti.

   • Ja, fan. Har också bilden när man tankar avsnittet genom iTunes. Då var det säkert bara något tillfälligt strul. Vårt webbhotell har varit lite knasigt på senaste tiden.

 • För min del funkade hela avsnittet alldeles utmärkt. Kul att höra era smaskiga funderingar kring matfilmer. Även jag tog tillfället i akt att se Dinner Rush och tyckte också att hela restaurang- och kökskänslan var autentisk. En av filmens största styrkor.

  Men pojkar, pojkar… Peter Jacksons karriär får ni allt läsa in er på! Varken Heavenly Creatures, Forgotten Silver eller Frighteners passar in under beteckningen “B-skräckis”.

  http://bilderord.wordpress.com/tag/i-fokus-peter-jackson/

  • Grym artikel Sofia. Måste verkligen se igenom resten av hans filmer.

 • Filmen Jiro fick ju ett sånt högt betyg där så att jag nästan måste kolla in den. Trevligt snack som vanligt!

  Jag blev riktigt pepp av Iron Man 3-trailern. Intressant med den mer olycksbådande tonen och The Mandarine som trevlig anatgonist efter den trötta 2:an. Hans replik om att det inte finns några hjältar (eller om det var skurkar) är suverän när den kommer i detta breda superhjälteuniversum! Dock påminner filmkonceptet väääldigt mycket om The Dark Knight Rises…

  Kärleksförklaringen i början och slutet av podcasten är ju hysterisk!! xD

  • Ja, måste också se Jiro. Den har recenserats i podden tidigare av Ida med samma höga betyg. Jag är fortfarande skeptisk dock.

   Ja, det påminner en del om TDKR. Hoppas de inte skippar humorn allt för mycket i trean bara.

   <3 Erik

  • Om någon råkar tilta under inspelningen så ger vi bara kärlek tillbaka! =)

 • Menmenmen! Uppsala kortfilmsfestival! Den gick ju jag på! Visserligen lite mindre än jag hade tänkt mig, pga stress och tidsbrist inför kommande Rom-resa, men ändå! Vi kunde ju ha setts! Jag tycker det är en supermysig liten festival, även om man ibland kan fundera lite över urvalet. Enligt min erfarenhet är det en eller två riktigt bra filmer i varje omgång och resten är lite sisådär. Men pärlorna är som sagt var riktiga pärlor. På ett par av visningarna jag såg var det några regissörer närvarande. Tyärr var det alltid de som hade gjort filmer som jag inte gillade något vidare, så det var lite svårt att komma på något vettigt att säga/fråga. Men ändå!

 • Pingback: Get yourself a treat! « Rörliga bilder och tryckta ord()

 • Pingback: Dinner Rush (2000) | Rörliga bilder och tryckta ord()

 • Pingback: På receptjakt i filmens värld! | Filmparadiset()