Avsnitt 2: Dead Man’s Party

Handling:

Buffy är tillbaka och avsnittet börjar med att Joyce och Buffy hittar en död katt som de begravar i rabatten. Detta kan ses lite som en metafor för att begrava stridsyxan då det fortfarande är lite skört mellan dem iom rymningen. Dock visar det sig att man inte bara kan begravara sina problem sådär och allt bubblar till slut upp till ytan. Är inte Buffy nära lite väl hårda mot henne?

Johans betyg (4/10)

Avsnittet då alla beter sig som rövhattar. Intressant tema att låta Buffys försvinnande skapa sprickor i gruppen men manusförfattarna verkar ha fått totalt hjärnsläpp. Inte nog med att karaktärerna inte beter sig som sig själva (eller en människa över huvud taget); de bara släpper bollen totalt helt plötsligt och börjar sparka zombies istället. En fin scen i slutet med Willow och lite roliga citat genom hela avsnittet höjer dock betyg ett snäpp iaf.

Henkes betyg (5/10)

Det mest konstiga med detta avsnitt är att Buffy och Joyce begraver den döda katten inslagen i en plastpåse. Usch, det känns som att det borgar för en kladdig historia. Jag gillar avsnittet med dess stora fokus på Mr. Giles. Självklart känner jag stor frustration mot både Xander och Joyce. För att inte tala om Joyces nya BFF Pat som lyckligtvis inte blev långvarig i serien. Ett bra om än upprörande avsnitt.

Roliga/intressanta citat

JOYCE:We got a very exciting shipment in at the Gallery. I, um, thought I’d hang a few pieces in here. It cheers up the room.
BUFFY:It’s angry at the room, Mom. It wants the room to suffer.

GILES: Do you like my mask? Isn’t it pretty, it raises the dead. Americans…

Podden

Det här avsnittet avhandlades i podcastavsnittet “All men are beasts“. (Snabblänk till diskussionen om “Dead Man’s Party” (kommer))