Avsnitt 3: Faith, Hope and Trick

Handling:

Buffy blir till slut välkommen tillbaka i gänget,  och till skolan, men hon fortsätter att må dåligt av sina minnen från vad hon gjorde med Angel. Mr. Giles frågar ut Buffy om vad som hände när Angel blev dödad. Willow övar sig på magi. Mr Trick gör entre i Sunnydale och kort därefter dyker en ny slayer upp bland scoobisarna – Faith som har blivit kallad efter att Kendra dödats i säsong 2. Vi får veta att Faith’s watcher blivit dödad av Kakistos och att hon inte verkar vara en team player.

Johans betyg (5/10)

Stabilt avsnitt.

Henkes betyg (8/10)

Introduktionen av Faith är suverän och flera hysteriskt roliga scener följer när Faith pratar om att ha dustat vampyrer naken och att hon alltid blir /hungry and horny” efter hon varit i en fajt.  Avsnittets monster heter Kakistos. Joyce är vagt illojal mot Buffy när de har Faith hemma på middag, och mitt “case” mot Joyce växer även om jag också kan känna empati med henne. Hon inser bland annat i den scenen att Buffy har dött en gång (sista avsnittet i season 1).  Men det är dynamiken mellan Mr. Giles och Buffy som gör det för mig i detta avsnitt. Mr. Giles frågar ut Buffy om vad som hände mellan henne och Angel endast för att locka fram traumat ur Buffy. Han vill inte pressa henne men samtidigt fattar han att hon måste prata av sig och till slut berättar hon för Mr. Giles och Willow vad som hände. Att Angel blev god (Willows besvärjelse funkade!) och att hon tvingades döda Angel för att hindra att porten till helvetet öppnades. Sista scenen mellan Mr. Giles och Willow är underbart hjärtskärande! Mr. Giles: There is no spell…

Roliga/intressanta citat

Faith: God, I could eat a horse. Isn’t it crazy how slaying just always makes you hungry and horny?
[everybody looks at Buffy]
Buffy: Well… Sometimes I-I crave a nonfat yogurt afterwards.
Cordelia: I get it!
[everybody looks at Cordelia]
Cordelia: Not the horny thing, yuck! But the two slayer thing. There was one, and then Buffy died for like two minutes, so then Kendra was called, and then when she died, Faith was called.

Podden

Det här avsnittet avhandlades i podcastavsnittet “All men are beasts“. (Snabblänk till diskussionen om “Faith, Hope and Trick” (kommer))