En galen pojke

Shinypodden S02E05: Skivan Aladdin Sane från 1973.

Låtlista

Sida A:

 1. Watch that man
 2. Aladdin Sane (1913-1938-197?)
 3. Drive-in Saturday
 4. Panic in Detroit
 5. Cracked actor

Sida B:

 1. Time
 2. The prettiest star
 3. Let’s spend the night together
 4. The Jean Genie
 5. Lady Grinning soul

Länk till albumet på Spotify

Show notes:

Betygen: Olof 8/10, Henke 9/10

Bowie och Cyrinda Foxe i San Fransisco 1972:

Bowie och Angie:

Videos:

Skivans artwork:

avatar Henrik Tronstad Värd
avatar Olof Hernius Värd
Henke

Film- och tvserienörd med extra intresse för science fiction, American Independents och komedier.

 • Frans A

  Kollision idag, många oregelbundna podkastar som kom med nya avsnitt just idag men prioritetsordningen var självklar. Över 40 är bra, håller med. Vi får se hur det blir över 50. Jag var lite förvirrad över skivans titel, lät som om ni sa Aladdin sane men med tanke på avsnittets titel trodde jag det måste vara a lad insane! Det förklaras en bit in men jag är ändå ännu konfys.

  Jag hade inte sett omslaget tidigare eller överhuvutaget hört talas om skivan. Inte heller kände jag igen någon låt, inklusive let’s spend the night together. Lustigt nog skrev förresten stones en relevant låt just detta år, sannerligen ett sammanträffande. Watch that man hade kunnat vara en stoneslåt, i alla fall ett tag. Riffet där han sjunger om nån som inte kan göra nåt med sin modul var bekant men inte låten.

  Ni var impade över hur mycket han jobbade men var det så mycket mer än vi gör?

  • Olof H

   “A lad insane”, just det. “A lad in vain” var en tidig titel också. “Aladdin Sane” var väl ett sätt för DB att slippa frågor om insanity, kanske. Jag avundas dig att du har möjligheten att få uppleva omslag och andra av DBs artefakter för första gången. Vilken Stoneslåt var relevant detta år? Angie? Intressant vinkling att jämföra med hur mycket vi själva jobbar. Jag ska tänka lite mer på det och försöka bemöta ditt påstående. Min uppfattning är att DB och många andra 60/70-tals artister hade en mycket större output än dagens stjärnskott. Eller är det bara en annan typ av output, kanske.

   • Frans A

    Ja, det var Angie jag tankte pa. Ett internt skamt (of sorts); jag misstanker att allt kommer att klarna vad det lider 🙂

    • Jag gissar vilt på att låten Angie kommer omnämnas i podden inom kort! 😉