Mannen som sålde jorden

Shinypodden S02E02: The Man Who Sold the World från 1970.

Låtlista

Sida A:

 1. The width of a circle
 2. All the madmen
 3. Black country rock
 4. After all

Sida B:

 1. Running gun blues
 2. Saviour machine
 3. She shook me cold
 4. The man who sold the world
 5. The supermen

Länk till skivan på Spotify

Show notes:

Betygen: Olof 4/10, Henke 5/10

Video:

Skivomslag:

Omslag USA 1970
Omslag UK 1971
Omslag UK re-issue 1972

 

avatar Henrik Tronstad Värd
avatar Olof Hernius Värd
Henke

Film- och tvserienörd med extra intresse för science fiction, American Independents och komedier.

 • Frans A

  Inte många, om ens någon, jag skulle gissat var han som sjöng på om jag hörde på radion eller musiktävling. Jag håller med om liknelsen med 60-talshårdrock (det lilla man hörde på poddkasten i alla fall) och outrolåten lät som någon helt annan. Black rock eller vad den hette hade jag gissat typ deep purple. Jag gillade the who när jag var yngre, live at leeds var en bra skiva. Det verkar vara en del samhällskommentarer eller kanske observationer i texterna – igen det lilla man hör här – så vore intressant att höra lite mer om vad han sjunger om i framtida avsnitt.

  Roligt citat av Lulu från wikipedia: “…I had no idea what it was about. In the studio Bowie kept telling me to smoke more cigarettes, to give my voice a certain quality.”

  • Kul att du hänger med! Jag trodde dock att du hört denna skiva sedan tidigare. Är detta en ny bekantskap för dig?

   Outrolåten var med Nirvana från deras MTV Unplugged (1994)… Som för övrigt står i show notes ovan! 😉

   Angående att få lyssna mer på låtarna så kan det hända att vi ibland spelar lite längre snuttar, men principen är det något som lyssnarna själva får förkovra sig med efter poddavsnitten. Antingen köpa skivorna på favoritformat eller lyssna via Spotify eller liknande tjänster.

   I kommande poddavsnitt kommer vi lite mer in på analyser av texterna. När vi blivit lite mer varma i kläderna så att säga.

   Bra spaningar på liknelser mellan låtar och samtida band. Jag tycker vissa av de musikaliska elementen påminner lite om tidiga Led Zeppelin och Black Sabbath också. Alla de band som senare låg till grund för grunge…

   Och om du gillade The Who så kan jag tipsa om att vi kommer besöka några av deras låtar när vi senare tar oss an covers-skivan Pin Ups (1973). 😀

   • Frans A

    Japp, helt ny bekantskap; jag har inte alls hort mycket med honom.

    Jag kande salkart igen nirvana, skojade bara lite 🙂

    Jag hor hellre mer pa er an mer av latarna! Med “det lilla man hor” menade jag blott att mina observationer har lagt varde pga begransat underlag.

    Forresten sa pratade ni ju om hans gitarrist; jag trodde han hette Ziggy (och var vansterhant)! Fast det kanske ar han sjalv forresten? Ser fram emot att hora allt om detta om nagra veckor.

    • Ahhh, du önskade med mig skämta aprillo! 🙂