Episod 14 – Pitch Perfect 2

I episod 14 för Tommy och Niklas spoilerfria diskussioner om Game of Thrones och Daredevil, medan Fanny luftar sitt hat mot tv-serier. Till slut enas trion i en recension av vårens stora komedi Pitch Perfect 2.


Läs Fiffis och Nerdbirds recensioner av Pitch Perfect!

avatar Tommy Värd
avatar Fanny Värd
avatar Niklas Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Mycket roligt att Fanny inte gillar tv-serier för att hon inte tycker om “mellanrummen” och blandar ihop tv-karaktärer… 🙂 En motivering jag aldrig har hört förut. Är för ÖVRIGT helt och hållet med dig Tommy på att GoT tappat det fullkomligt i senaste säsongen. (För att inte tala om skandalen i senaste avsnittet… avsnitt 6 alltså.) Generellt känns det som att serieskaparna förhalar det hela genom att hitta på egna stoylines. Tror inte en sekund på att GRRM skrivit ihop Jaime och Bronn på jakt efter Marcella, och det rent ut sagt störtlöjliga scenariot där Sandsnakes-brudarna och Stefan och Krister/Jaime och Bronn klampar in exakt samtidigt och börjar slåss… Nä, en riktig besvikelse so far, och då är jag ändå en GoT-frälst som sett samtliga fyra säsonger två gånger.

  Pitch Perfect var långt ifrån perfekt, men Das Sound Machine fick även mig på fall. Håller med Fanny om att humorn var låg. Oinspirerande. Hade velat ha fler a-capella-skämt 🙂

  • Fanny Jähnke

   Jag är själv förvirrad när det gäller föraktet mot TV-serier (det märks väl…). Hoppas på att jag kan komma med en ordentlig djup psykologisk analys med förklaring snart!

   Fler a capella-skämt låter fantastiskt! Det kan vi väl beställa till nästa film?

   • Carl

    Är inte en del av serieformatet att tittaren aldrig skall få känna sig helt färdig? Med en bra film får du ett komplett verk som du kan bearbeta, men en tv-serie har alltid ett löfte om att det knyts ihop någonstans i framtiden. Det blir lite lindrigare i de här serierna som blir klara på en säsong, men berättarstilen präglas ändå av att du skall vilja se nästa avsnitt. Det handlar mer om att skapa ett beroende än att skapa konst.

    • Fanny Jähnke

     Jag kunde inte sagt det bättre själv Carl. TV-serier är inte konst, det finns till för att skapa ett beroende. Nu kan jag med gott samvete hålla mig till filmen! 😉

  • Tommy Jansson

   Jag har helt och hållet tappat GoT och har till och med inte orkat sett de två senaste avsnitten. Dock har jag hittat en ny serie som jag slaviskt följer.
   HELLS KITCHEN!!!! WOHOOOOO!!!!!

  • Jag har inte sett allt GoT men läst böckerna, nån slags Jaime/Bronn team up känns mycket riktigt inte igen från böckerna.

 • Sofia

  Haahahhaha — Pitch Black! Jag dööör 😀 (Ni får sluta vara så där roliga, jag får konstiga blickar på tåget…)

  • Niklas Lundqvist

   En referens för finsmakarna 😉

   • Sofia

    That’s me 😀

 • Tycker hypen om DD är allt för överdriven, tycker den var ok men inte mer. Hans dräkt som den såg ut i slutet var sjukt ful, hoppas på omdesign till nästa säsong. Håller med om att Kingpin är bäst.