Episod 16 – While We’re Young

I episod 16 kastar vi oss mellan den svenska 80-talshyllningen Kung Fury, hemsökta hus i den nya versionen av Poltergeist, Disney-äventyret Tomorrowland och lyssnarnas val: While We’re Young, där Ben Stiller och Naomi Watts provar på livet som hipsters.

avatar Tommy Värd
avatar Fanny Värd
avatar Niklas Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Sofia

  Helt enig med Fanny om att Tomorrowland var jäkligt beige och att starkt bidragande orsak till det sannolikt var det luddiga målgruppsfokuset. Däremot gillade jag Brit bättre än George, han kändes också ganska beige. Framtiden är beige, helt enkelt 🙂

 • Helt på Tommy och Niklas sida vad gäller Kung Fury. Det bästa var (förutom musiken som jag gillade skarpt) trailern. Det var skämskudden fram för scenen med Magnus Betnér och Björn Gustafsson. Det var det sämsta.

  Har inte sett While we’re young än, men är peppad på den då jag gillade både The squid and the whale och Frances Ha skarpt. Den varierade kritiken den fått sänker dock mina förväntningar något.

  • Niklas Lundqvist

   Jag skulle säga att While we’re young placerar sig strax bakom Frances Ha och Squid. Ojämn, men många bra partier och klart sevärd.

   • Carl

    Jag tycker att det är mysigt att se Ben Stiller hitta sin plats i filmvärlden. Greenberg är underskattad och While We’re Young verkar hamna i samma fack.

    Alla de här filmerna är så skönt cyniska och fulla med självdistans och insikt. WWY har lite bredare humor, men är knappast publikfriande när den är bitsk mot alla som inte är 35+ och inte har barn. Det är en snäv målgrupp, men lyckligtvis är jag i den.

    • Har du sett while we’re young? Jag håller med on Greenberg men tycker faktiskt While We’re young är överskattad. Beror väl på vilka recensioner man läst men gillar både Frances Ha och Ben Stiller men filmen var väldigt klumpig i sitt berättande alltså. That hip hop-scen :S

     • Carl

      Kan hålla med om att det inte finns något vidare flyt i filmen, men det finns så mycket substans att det ändå funkar. Vad är det för fel på hip hop-scenen? Jag tycker den fångar hur rejuvenerade de känner sig och hur obekvämt det är för omvärlden (inkl. oss tittare).