Episod 2 – White Man’s Burden

När peakade skräckgenren? Det försöker vi bena ut i episod 2 av Den Perfekta Filmen. Vi recenserar även bioaktuella rysaren Ouija, undersöker YouTube-fenomenet Marble Hornets och diskuterar Marvels senaste utannonseringar.

avatar Tommy Värd
avatar Niklas Värd
avatar Emilio Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Om ni är sugna på Tommys pitch om den internetlösa framtiden så finns det ett liknande upplägg i en serie av Brian K. Vaughan. Den heter Private Eye och handlar om en framtid där “molnet brast” för ~20 år sedan och allas hemligheter och sökhistoriker spilldes ut för allmän beskådan. Det leder till en nedmontering av internet och det öppna sociala livet som vi har nu. Den är på nummer 8/10 och släpps bara på http://panelsyndicate.com/ . Priset är valfritt (inkluderat 0 om man vill).
  Kan verkligen rekommendera den!

  • Tommy Jansson

   Tack för tipset Daniel! Den ska jag verkligen kolla in. Som tack kan jag rekommendera South Park avsnittet “Over Logging”, om du nu inte har sett den redan, som också har en liknande premiss och ett väldigt bra slut. Tack för att du lyssnar på podden!

   • Det ska jag göra! Jag har inte kollat aktivt på de senaste säsongerna av SP, tycker de varit lite upp och ned (inte direkt dåliga, men inget jag rusar för att se).

 • Vad är felet med Kommentarer-fältet till höger på denna sida, egentligen? Alla kommentarer står uppradade två gånger.

 • Gillade sketchen med frågesporten. “It’s Jason!!”. Härligt. 🙂

  • Tommy Jansson

   Kul att du gillade den! Hämtad ifrån en av mina och Niklas favoritfilmer Scream. Emilio hatar den och hälsar inte 🙁