Episod 21 – Sicario

I episod 21 ger vi oss in i mörkret med Sicario. Vi pratar också om Ett Päron Till Farsa – Nästa Generation, Scream Queens, Mr. Robot och Wayward Pines.

Andra som skrivit om Sicario är:

 

avatar Tommy Värd
avatar Niklas Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Sällan har ett avsnitt som efterfrågar så mycket läsarinteraktion fått så lite respons 😉

  Jag håller inte med om att Emily Blunts karaktär inte hade någon båge, hon går ju från att vara idealist till att se alltings hopplöshet i slutet. Är ju därför hon inte gör något åt del Toro när han går i väg i slutet. Hon fattar att det inte tjänar nåt till.

  Och det är väl självklart att musik är ett effektivt sätt att bygga stämning, men att den har den effekten visar bara på hur bra den är. Det är som att säga att det är ett billigt sätt att göra folk rädda att låta en skräckfilm utspela sig när det är mörkt ute.

  • Niklas Lundqvist

   Känns som att vi fick vad vi förtjänade 😉

   Nu har Sicario fallit lite i glömska, men angående slutet så förstår jag vad man ville förmedla, men jag kände snarare att Blunt resonerade som så att om hon skjuter Benicio på parkeringsplatsen så blir det till att skaka galler, och därifrån blir det svårt att fortsätta den goda kampen.

   • hm, det har jag svårt att förstå hur du kunde se. Jag tyckte det var tydligt att Blunt handlade som hon gjorde av samma anledning som karaktärerna i Watchmen låter bli att avslöja Ozymandias. Då skulle alla döda vara förgäves.

 • Carl

  Fin meningsskiljaktighet om vilken ångest som är mer aptitlig; att ångra ett beslut fattat på felaktiga grunder eller att tvingas fatta ett jobbigt beslut. Jag ställer mig helt på Johans sida i frågan, men det är intressant att det inte är givet.

  • Hehe, bra spaning! Du tjuvsover uppenbarligen inte när du lyssnar… 🙂

   Kan nog hålla med er om vi pratar ångesten efteråt, men mest filmiska scen torde väl ändå vara att vi vet att hon vet att han är god när hon sticker ner honom och fördömer honom till evig pina?

 • erik thulen

  Jag är Jojjenito hack i häl!

  Inte haft möjlighet att ta anteckningar denna gång, har lyssnat/tittat medans jag jobbar, så jag fattar mig kort.

  s02e21 & s02e22 Becoming part 1 & 2 – 8/10
  Hade fått en 9a om Angelus karaktär kännts mer solid, håller med Henke om att sista scenen inte levererade lika mycket nu, men Buffy är ju så fruktansvärt bra hela tiden. Det är helt sjukt faktiskt, kommer ihåg att Johan pratade om scenen i säsong 1 när Buffy och Giles har en scen och hon bla säger “I’m sixteen years old Giles, I don’t wanna die” där Buffy visar upp hela det känslomässiga spektrat på typ 1 min och jag får lite samma känslor och respekt för Buffy här. Hennes minspel gör hela slutscenen, synd att Angels minspel inte sitter lika bra.

  Håller helt med monstret på slutet, inte “Aaargh”, här behövs ett “I need a hug” x)

  Avslutar med en kort reflektion om bäst/sämst i hela säsongen:

  Bäst:
  Giles, ALLA hans interaktioner med andra karaktärer är bra, så känner jag nog inte med någon annan. Hans fight med Angelus efter Jennys död är så jävla feel-good om det inte vore för de sorgliga omständigheterna. Scenen när Buffy slår honom och de kramas är den starkaste i hela säsongen tycker jag och det jag kommer ihåg som starkast.

  Sämst:
  Vill ju alltid bara vill ha mer av Buffy så det är svårt, men Go fish ett onödigt avsnitt som jag tycker en kan hoppa över, i alla fall om en tittar på serien en andra gång. Men för att avsluta på en happy note så är ju scenen med Cordy som pratar till Xander som fisk så himla rolig, så det måste en nog se ändå haha 🙂