Episod 22 – The Martian

I episod 22 reser vi till Mars med Matt Damon i The Martian. Dessutom: Everest, Inside Out, The Gamechangers och The Force Awakens-trailern.

avatar Tommy Värd
avatar Niklas Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • SFF-tips:
  1. Exorcisten
  2. Alena
  3. Baskin
  Motivering: Vågar inte gå själv på Horror Night Deluxe

  • Niklas Lundqvist

   Hoppas du hittade någon att gå med 🙁

 • SFF-tips: The Lobster. Om man gillar 90-talshiphop: Dope.

  Var är Fanny? Var är funny? 🙂

  Just det ni önskar er i The Martian, dvs mer fokus på Matt Dillon på Mars, mindre med NASA på Jorden, var ju precis det vi fick i den mer unika Gravity (som ni av nån anledning inte riktigt tände på).

  • Niklas Lundqvist

   The Lobster skulle jag gärna se om jag kan få ihop schemat. Tokdiggade Dogtooth.

   Fanny har varit borta i de norrländska skogarna i ett par veckor, men är nu återfunnen! Räkna med storstilad comeback mycket snart.

   Bra poäng apropå Gravity, det som dock inte fungerade för mig där var väl delvis castingen och att så pass mycket gick snett för Sandras astronaut att det till slut blev lite fånigt.

 • Kinaspåret är med i boken. Filmen är över huvud taget mycket trogen boken. Lite av de vetenskapliga förklaringarna har tonats ner men i övrigt så (Mark Whatney var alltså lika irriterande klämcheck i boken).
  Mycket av NASAspåret blev skrattretande klichéartat med hur stereotypa vetenskapsmännen porträtterades, hur dålig var t.ex. inte Donald Glover som den disträa astrofysikern som snubblar runt i ett stökigt rum fyllt med böcker och papper och dricker kaffe?

  Helt på Tommys sida vad gäller Insidan ut (även om jag delvis var underhållen.) Det blev för otydligt vilka regler som gällde för mig (om t.ex. Avsky istället för glädje skulle trycka på knapparna skulle alltså Riley bly äcklad istället för glad?.)
  De slarvade bort en bra premiss som inte jag sett i en tecknad film för barn, alltså en historia om en deprimerad tjej. Och jag kände även mest för delarna som utspelade sig utanför hennes huvud.

  • Niklas Lundqvist

   Det blev lite väl klämkäckt emellanåt, både på jorden och på Mars. Allra sämst var Mark Whatneys gastande om att han ville vara Iron Man.