Episod 5 – Girlhood vs. Boyhood

I episod 5 ställer vi de två hyllade verken Girlhood och Boyhood mot varandra. Dessutom synar vi trailerna till de kommande storfilmerna Jurassic World, Star Wars Episod VII och Terminator: Genisys.

avatar Tommy Värd
avatar Niklas Värd
avatar Fanny Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Carl

  Kanske färgas jag av att jag håller med i er begränsade entusiasm, men det här var god lyssning. Känns som att alla börjar bli mer bekväma i sina roller.

  Under diskussionen om Bronshästen lät de som att alla filmer slåss om priset, men tävlingssektionen har ju begränsningen att regissören bara får ha gjort två filmer tidigare. Så Girlhood slogs inte direkt mot Vinterdvala eller Hill of Freedom. Mer om det i min ännu inte publicerade sammanfattning av festivalen.

  • Niklas

   Härligt att du är med på tåget igen!
   Precis som du säger så är ju tävlingsbidragen betydligt färre än samtliga filmer på festivalen. Minns inte riktigt vilka som var nominerade för Bronshästen, men tror att både Whiplash och Nightcrawler fanns med där, och de båda hade varit betydligt värdigare vinnare enligt mig.

 • Ja, visst var det mycket bättre med Julkalendrarna förr, då de var mycket juligare. Som till exempel när den utspelades i den arabiska öknen! 😛

  • Niklas

   Den enda julkalender jag sett är nog Sunes Jul, så några arabiska öknar har jag inte märkt av. Uppdatera mig, Mr D!

   • Alltså, varför visar de inte bara Sunes jul varje år?
    Ture Sventon som utspelar sig i öknen va?
    Årets växer faktiskt på mig. Tyckte alla var så kassa skådisar först och det var så självklart vad som skulle hända.

    • Precis! Ture Sventon utspelar sig delvis i öknen (och delvis på sommaren.)
     Tror det är vanligare än man kan tro att julkalendern inte är så julig från början för att bli julig mot slutet.

     Är det inte konstigt att de julkalendrar man såg som liten (då man är i målgruppen) till mångt och mycket är de man tycker är bäst? 😉

     • Ja verkligen. Och så sjukt mycket vikt man lägger vid skådespelarprestationer. Alla är ju fruktansvärda i Sune med men de är ju fortfarande så sjukt awesome karaktärer (eller rollfigurer).

     • När tittade du senast på Sunes jul (mer än enstaka klipp)? Jag tittade på nåt avsnitt för nåt år sen och jag skulle säga att det objektivt verkligen inte håller. Det händer ju typ inget i avsnitten!

     • Niklas

      Det kanske är lite som i Seinfeld, “a show about nothing”. 🙂

 • Jag har inte sett Girlhood men när det gäller Boyhood så håller jag med i det mesta. För mig var projektet i sig mer imponerande än filmen. Fast det kanske inte är två olika saker i slutändan. Om man efter en visning känner på ett speciellt sätt så är det väl sak samma om det är mest kopplat till projektet snarare än filmen.