Episod 6 – Julavsnittet

I episod 6 firar vi jul genom att diskutera Lucia Movie Night och titta på julfilmerna Surviving Christmas, Make The Yuletide Gay och Christmas Evil.

avatar Tommy Värd
avatar Niklas Värd
avatar Fanny Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Carl

  Make the Yuletide Gay inleddes med en rätt avancerad kameraåkning för att vara en så usel produktion. Sedan verkade de ha slut på idéer.

  Surviving Christmas känns som en viktig film för att man skall förstå Ben Afflecks resa. Det där var ju året efter Daredevil och Gigli och jag tycker att det verkligen lyser hybris om hans prestation. Han verkar tro att det blir jätteroligt bara för att en så stor stjärna ställer in skorna och är lite tokig. Men det blir det ju inte. Gigli är väldigt likadan och är också essential viewing. Efter denna trojka filmer försvann väl J-Lo och sedan började återhämtningen av Bens karriär.

  Jag är med på Tommys syn på Christmas Evil. Starka Taxi Driver-vibbar. Jag tyckte också att den ger en härlig känga åt jultomtekonceptet. När han sitter och spionerar på barnen framstår han ju som extremt läskig. Och samma sak när han gör inbrott för att lägga klappar under granen. Det är otäck home invasion. Skickligt att förmedla den känslan när aktiviteterna är sådant som romantiseras när Tomten gör motsvarande saker.

  Vet man förresten att den där tomten i början inte var barnens pappa? De diskuterade ju den möjligheten. Kul om det var en missuppfattning. Man kan ju som sagt se filmen som en kritik av jultomtemyten som man prackar på barn. Underskattad film!

  • Det var väl också under samma period som den där helt fruktansvärt jobbiga intervjun gjordes https://www.youtube.com/watch?v=NMq6xDHBKwQ
   Hörde också i någon smodcast att Jay (Jason Mewes) stötte ihop på behandlingshem. Känner att jag måste komplettera min Affleckografi med Gigli. Jersey Girl kom väl också i den vevan. Den tyckte jag dock var ganska mysig.

   • Carl

    Han verkar lite trött där.

 • Jennifer

  Efter att vara tvungen att titta på de tre filmerna som ni har valt var jag liiiite besviken på podden. Ni är alltför snälla! Make the Yuletide Gay låter bra på papper, men det var för dåligt gjort för att vara mysigt. Det är superroligt att gay julfilm ska finnas, det bör finnas! Men är det här en film eller ett dåligt skolprojekt?

  Jag ångrar inte helt att jag har sett Surviving Christmas. Särskilt efter att ha tittat på andra dåliga Affleck filmer (som Carl nämnde, Gigli) det känns lite som om man ska kunna det här. Jag har aldrig hört någonting om Surviving Christmas, och det är inte så förvånande eftersom den var en av de värsta filmerna jag har sett. Jag blev lite förbannad medan jag tittade på den, och det är ju någonting kul med det.

  Christmas Evil däremot var utmärkt. Tommy får A+, och bra betyg till alla för den roliga sketchen!

  • Fanny Jähnke

   Kul att du gick in för det och såg alla filmerna!
   Jag håller med dig om att vi i vissa stunder var väl snälla, vi valde tre kassa filmer att se, men jag står ändå fast vid att julmyset spred sig i kroppen av Make the Yuletide Gay.