Episod 9 – Göteborg Filmfestival

I ett avsnitt av episka proportioner sammanfattar vi årets Göteborg Filmfestival, tillsammans med gästerna Evelina Boberg och Oskar Hedenskog. Vi pratar om livet som volontär samt filmerna Svenskjävel, Gerilla, Trevligt Folk, The Kingdom of Dreams and Madness, Timbuktu, Wild Tales, m.fl.

avatar Fanny Värd
avatar Evelina Gäst
avatar Oskar Gäst
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Kul att höra om GIFF och hur det funkar där. Det där med föreläsningssalar som blir biosalonger känner jag igen från Stockholm Filmfestival, i alla fall förr om åren (ja, nu har vi ju iofs Reflexen i Kärrtorp). Inte bra!

  Jag har faktiskt varit nere på GIFF ett år. 2004 var det och då var det tema Iran. Jag var där i tre dagar och såg åtta filmer. Mycket trevligt. Draken minns jag som en bra salong. Fast filmen var inte lika bra… Tre Solar. 😉

  Vågar man fråga hur många filmer du såg, Fanny?

  • Tommy Jansson

   Fanny ligger på rehab just nu men jag kan skvallra att det ligger runt 40 filmer.

  • Fanny Jähnke

   Ja, det känns faktiskt lite respektlöst att man ska behöva betala 90 kronor för att se film under de omständigheterna. humpf.

   Kul att du vart nere på GIFF! Varför inte sen 2004? Det borde ju bli ett stående inslag varje januari när du en gång upplevt hur fantastiskt det är!! 😉

   Fråga vågar man, men jag vet inte om jag vågar avslöja hur många filmer jag såg. Folk kommer ju börja tro att jag inte har något liv… Jag såg 48 filmer på de drygt 10 dagarna.

   • Carl

    Att du inte dumpade de andra och höll monolog om alla 48 filmerna.

    • Fanny Jähnke

     Haha fy vilket tråkigt avsnitt det hade blivit. Men om så önskas så kör vi på det nästa år 😉

   • Varför inte sen 2004? Bra fråga. 😉 Well, det var en engångsgrej. Hade en kompis som bodde där då så det passade med ett besök kombinerat med festivalvimmel.

    48 filmer på tio dagar, det är ändå färre än fem filmer per dag. Nere på Malmö Filmdagar i höstas så blev det fem filmer en dag, och det funkade alldeles utmärkt. 😉