Logain och Elusha Salid

The Wheel of Time S01E04

Wheel of Time gör det igen. Vi får lära känna en ny intressant karaktär. Men det är ännu en gång bara en sommarromans för det känns inte som om vi kommer få hänga mer med Logain nu.

Logain var både en intressant person och personlighet. Personen hade mental styrka nog att skilja på rösterna i sitt huvud och sina egna tankar. Hans personlighet var ömsint och lugn. Inte alls vad jag förväntade mig utav av en falsk drake som blivit galen.

Seriens behållning är fortfarande Mat (Barney Harris). Trots att han får jobba med samma typ av manus som resten av gänget så lyfter Harris varenda scen han är med i. Dónal Finn som ska ersätta Harris i säsong 2 kommer inte få det lätt. (Ser Finn för övrigt inte ut som någon pausat mitt i en transition mellan Rand och Perrin?).

Mat förkunnar att han ser en Myrddraal
Mat förkunnar att han ser en Myrddraal

Hittills tycker jag curse:en Mat fått utav dolk är intressant. Han verkar ju bli väldigt personlighetsförändrad. Men jag undrar om han blir ondare av den med tanke på att verkade ha försökt skydda bondefamiljen när han hade ett av sina dolkskov.

Deus Ex Nynaeve

Slutet kändes dock väldigt fegt. Tror det är ett av problemen med världens magi som gav sig tillkänna här. Att Nynaeve blev så arg så att hon healade alla kändes mer att det behövdes för att handlingen skulle tas i en viss riktning än ett naturligt steg för Nynaeves karaktärsutveckling.

Johan

Föredetta poddare i "Har du inte sett den?"-podden, Buffypodden och Shinypodden. Sporadisk skribent.