Episod 18 – Mission: Impossible – Rogue Nation

I episod 18 recenserar vi två av sommarens största filmer, i form av Ant-Man och Mission: Impossible – Rogue Nation. Vi tittar även närmare på MTV:s Scream-serie.

avatar Tommy Värd
avatar Niklas Värd
avatar Emilio Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Carl

  Niklas fick jobba i uppförsbacke med de två surgubbarna i det här avsnittet. Behöver man inte tycka om film för att driva en filmpod?

  En större fråga är om Tommy verkligen såg Rogue Nation? Det skarvades ordentligt i detaljbeskrivningarna av de sågade scenerna. Svårt att uppskatta filmen om man inte tittar uppmärksamt.

  En tanke kring hur väl Ghost Protocol och Rogue Nation åldras är att de är gjorda för att ses på bio. Att de blir svagare på en liten skärm hemma betyder inte nödvändigtvis att det var en missbedömning att älska dem på bio.

  • Tommy Jansson

   Jag ställde mig själv den frågan om det var Rogue Nation eller Spy Kids jag satt och tittade på? Vilket som så valde jag att blunda efter att gäspat mig igenom motorcykel-scenen. Hur slutade filmen? Gjorde skurken något kul eller oväntat mot slutet? Nu ska jag gå och laga SImon Peggs iPad, som alltid går sönder, samtidigt som jag tittar på M:I 2 på min lilla TV-skärm.

   • Carl

    Du menar att du kollade trailern och fyllde i luckorna enligt förutfattade meningar?

  • Tommy Jansson

   Sen tycker jag att du underskattar hemmabion! Det flyger mer popcorn hemma hos mig när jag spelar Uncharted än när jag ser tråkiga bikers sicksacka mellan några bilar.

   https://www.youtube.com/watch?v=RswxxH_a9wo

   • Det är lustigt att jag har spelat Uncharted 3, men har inget minne alls av den där scenen så det kanske är jag som börjar få Alzheimers.

    • Tommy Jansson

     Du kanske spelade Uncharted 2?

     • Jag har spelat 1, 2 och 3, men minns inget av handlingen i nåt av dem. Kanske säger nåt om hur mycket jag bryr mig om handlingen i spel.

   • Carl

    Ja, en bra hemmabio kan nog återskapa mycket av upplevelsen.

    Den där scenen från Uncharted 3 visar en av de intressanta sakerna med Rogue Nations flygplansscen. Filmen klipper väldigt tidigt jämfört med vad man förväntar sig från en sådan scen. Kanske främst motsvarande scen i The Living Daylights (Iskallt uppdrag) som spelet verkar ha inspirerats av.

 • Helt på er sida vad gäller fjant-man. Funkar inte humorn faller en sån film platt.

  Jag tyckte MI5 var en jäkla åktur som jag var underhållen av, så på Niklas sida där.
  Det enda jag kan klaga på (förutom stolpigt skrivna svenska repliker) är Simon Pegg. När har han nånsin varit rolig?? Jag skulle med glädje se att han pensionerar sig imorgon. För mig flög inga av hans sorliga försök till skämt alls.

  Och jag håller verkligen med Carl, att en film inte håller för omtittar förtar ju inte att den första var grym.

  • Tommy Jansson

   Det roliga med Niklas femmor och fyror som missbrukas över M:I filmerna är att han sedan efter något år drabbas av alzheimer och förnekar dessa betyg. Att man ändrar sina betyg är jag helt ok med – bara man står för sitt första lagda kort. Så förvänta er en etta när jag ser om Rogue Nation.

   • Efter att ha grävt litegrann kan jag se att Niklas satte en 3:a till Ghost Protocol 3/2 2012 på Filmtipset. Med tanke på att den hade sverigepremiär i januari 2012 finner jag det osannolikt att han har fifflat med det betyget.

    Och lyssnar man på er recension från tnepod-tiden (avsnitt #25 inspelat 4/2 2012) så är det inte direkt som att han hyllar den. Det är mer som att han försöker hålla tillbaka dig och Emilio som skiter över hela filmen. Niklas tycker det är bra actionscener med haltande scener emellan. Han säger att den är bättre än tvåan men sämre än de andra. Medan du rankar tvåan högst “för att duvorna är coola”.

    Det är ett problem att hävda att folk säger saker som de inte sagt, när allt går att hitta på internet 😉

    • Niklas Lundqvist

     Fantastiskt att vi har så pålitliga researchers som kan bringa klarhet när Tommy skjuter från höften och/eller inte har läst på. Kan vi erbjuda dig en heltidsanställning? 🙂

    • Tommy Jansson

     Något som bara jag och några få vet om är att Niklas har två konton på filmtipset. Han lever ett dubbelliv som recensent för att inte hamna i kläm med sin betyg och folks raseri – leta lite till så hittar du det snart.

     • Så det är så det är? Ok, brb!

     • Tommy Jansson

      Nu när jag ändå har dig på tråden Mr. Researcher! Jag ändrade mitt Mad Max betyg idag och datumet är fortfarande detsamma. Hur kommer det sig? Det finns ingen chans att Niklas ändrat sitt betyg efter en andra tittning? Aaaaa hallå?

     • Se där, ett kryphål! Verkar som att datumet bara ändras om man först tar bort betyget och sedan sätter ett nytt.

      I vilket fall som helst så säger Niklas att den är näst sämst i serien.

      Är inte en etta till Mad Max lite väl hårt?

     • Tommy Jansson

      Ville bara testa om det funkade – betyget kommer tillbaka så du kan sätta dig ner. Dock blir det svårt att fixa jobb åt dig som researcher på Veckans Brott. GW var inte nöjd 😉

     • Satan! Jag som redan lämnat in avskedsansökan 🙁

 • Sofia

  En värre verklighetsförvrängning än Tommys beskrivning av Rogue Nations vattenturbinscen var det länge sedan jag hörde 😉 Den var filmens absolut bästa minutrar!

  Och att vare sig Ant-Man eller M:I avviker särskilt mycket från det förväntade — är inte det lite poängen med den typen av filmer? Sedan behöver man ju inte tycka om det för det.

  • Tommy Jansson

   AY CARAMBA! Om Tompa hade släppt sig i vattnet så hade jag höjt betyget. Tyvärr så var det bara ett kort/chip som skulle bytas ut – och Simon var riktigt stilig när han gick i korridoren.
   Jag kan tipsa om Need for Speed filmen om du gillade detta. Sicken åktur!