Episod 20 – Straight Outta Compton

I episod 20 recenserar vi N.W.A.-biopicen Straight Outta Compton. Vi pratar även om SF:s senaste klavertramp, Skype-skräckisen Unfriended och minns Wes Craven.

Här är artikeln vi pratar om som gjorde Fanny så upprörd.

Filmspanarna har också sett Straight Outta Compton – så här lyder domen:

Om man vill lyssna in sig på N.W.A. vill vi tipsa om spellistan som Jojjenito har sammanställt: https://open.spotify.com/user/jojjenito/playlist/2PFHQVwl5Wr42WroBAg8LV

avatar Tommy Värd
avatar Fanny Värd
avatar Niklas Värd
Johan

Om Joss Whedon och Kevin Smith fick en unge hade han hetat Johan. Johan hade dyrkat sina föräldrar på ett väldigt osunt vis.

 • Fiffi

  Intressant snack om Unfriended! Jag hade velat veta mer varför Fanny tyckte den var så läskig… Fanny, det hördes att du verkligen tyckte den var obehaglig men efter att ha sett filmen så har jag lite svårt att förstå vad som var så otäckt. Men jag är nyfiken!

  Och vad gäller SOC, SF och vakter, det skulle behövas ett helt avsnitt om den där frågan.

  • Fanny Jähnke

   Oj då måste vi vart extremt otydliga, för jag har inte ens sett unfriended. Hehe. Blev nervös bara av att höra tommy o niklas snacka om den..

  • Niklas Lundqvist

   Vi höll på och psykade Fanny under hela inspelningen, tror att det kan ha påverkat.

 • BUUU! 😉

  Hiphop är coolt, och töntigt, japp. Det är en ofta poserande konstart. Å andra sidan finns det ganska många olika stilar, vissa mer töntiga än andra. Det jag gillar främst är musiken, att det oftast svänger, och så att det smedjas en massa rim förstås.

  Djungelboken? Njae. Kanske om alla talar svenska. 😉

 • Carl

  Självklart skall man se Friday!

  Lite förvånande att en ordvitsare som Niklas inte är mer positiv till Ice Cubes rimstuga.

  Fint förvirrad diskussion om hur stor skurk Jerry Heller påstås vara. Filmen undviker ju konsekvent detaljer om varför kontrakten skulle vara så dåliga så det enda man har att gå på är den subjektiva uppfattningen från de inblandade. Det insinueras att Heller tog en för stor del av kakan, men det kan lika gärna vara så att Ice Cube är paranoid och skapar problem som inte finns. Och vem vet hur stor kakan hade varit om de inte fått hjälp av Heller.

 • Glömde att tacka för länken till min spellista. Tack för det. 🙂

 • The Scene tänker du på Tommy! Tänkte på den när ni beskrev handlingen i Unfriended. Har tusan letat som en galning efter The Scene. Det är IRC de sitter i. Tyckte den var så himla cool när den släpptes. Andra säsongen spårade ju dock lite. Har inte hört någon nämna den eller ens hört talas om den förrän nu :O. The Scene borde de visa på det nyöppnade IMAX:et i jul.

 • Sofia

  Ni som har sett Unfriended: hur snabbt skulle ni gissa att den börjar kännas daterad med tanke på att den verkar vila rätt tungt på “nutida” teknologi?

 • En kortfilm med samma upplägg som Unfriended, att man bara får se en datorskärm hela tiden, är Noah. Den är bara 17 minuter lång (vilket är ungefär hur länge jag pallar en sån här typ av film utan att tappa intresset.) Det är inte skräck utan man får bara se en tonåring interagera med flickvän och vänner.

  http://www.fastcocreate.com/3017108/you-need-to-see-this-17-minute-film-set-entirely-on-a-teens-computer-screen

 • Mary Macdisi

  Åh jag hade sett fram emot att få höra dina åsikter om Unfriended Fanny! =D Personligen blev jag traumatiserad. Gaah!

 • Jo, just det. Niklas, du kanske ska fundera på att uppsöka läkare. Det där hostande lät otäckt likt Eazy E… 😉